2017. május 25., csütörtök

Tojásleves másképpen.


                                      Tojásleves másképpen.


Hozzávalók: Kevés zsír,vagy olaj,1 kis fej vöröshagyma,1 kis üveg csalamádé, személyenként 2 db tojás,a galuskához 1 db tojás kevés liszt,3 gerezd fokhagyma,tej,ízlés szerint só,ételízesítő,kevés zöldség zöldje,késhegynyi morzsolt tárkonylevél,őrölt pirospaprika.

Elkészítés: Leveses edényben olvasztunk egy kevés zsírt ( a zsírt olajjal is helyettesíthetjük ),a megpucolt apróra vágott vöröshagymát üvegesre fonnyasztjuk rajta.Kevés vízzel felöntjük,és hozzáadjuk a csalamádét és annyi vizet öntünk hozzá,hogy bőven ellepje.Addig főzzük a csalamádét  amíg a tartalma megpuhul. Ha megpuhult hozzá adjuk a megpucolt és apróra vágott fokhagymát,az apróra vágott zöldség zöldet,sót,ételízesítőt,a kés hegynyi morzsolt tárkony levelet,és az őrölt pirospaprikát.Amikor felforrt egyenként beletesszük a már előzőleg feltört tojásokat.Vigyázva,hogy ne sérüljön a sárgája.Lehetőleg ne kavarjuk mert összetörjük.4-5 percig főzzük.Ezután beleszaggatjuk a galuskát.Mikor felforrt beleöntünk 2 dl tejet.Mikor a leves felforrt hagyjuk forrni még 1-2 percig s utána tálalhatjuk.













Morzsolt tárkonylevél; Ázsiában őshonos,őseink a népvándorlás során hozták be a Kárpát-medencébe.Erdélyben az egyik legismertebb és leg kedveltebb fűszernövény.
Felhasználási javaslat;levesek,raguk,borjú és bárány ételek kiváló ízesítője.
Jellegzetes aromája miatt óvatosan adagoljuk!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése